Xiaomi представи новите смартфони Mi 10 и Mi 10 Pro.

Китайската компания Xiaomi представи новите флагмани Mi 10 и Mi 10 Pro

Новини
13. Feb 2020
981 преглеждания
Xiaomi представи новите смартфони Mi 10 и Mi 10 Pro.

Китайската компания Xiaomi представи новите смартфони Mi 10 и Mi 10 Pro. Презентацията се проведе в онлайн формат.
Цялата стартова партида на Xiaomi Mi 10 бе моментално разпродадена.
Смартфонът вече се превърна в хит!
Устройствата получиха 6,67-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция 2340 × 1080 пиксела и честота на опресняване от 90 херца.
Те са базирани на чипа Snapdragon 865, имат осем или 12 гигабайта RAM и 128 или 256 гигабайта вътрешна памет.
Според разработчиците устройствата поддържат 5G мрежи и имат RAM от новия LPDDR5 формат.


В допълнение, смартфоните са оборудвани с камери с основен модул от 108 мегапиксела. Моделът Mi 10 също получи широкоъгълен обектив от 13 мегапиксела и два допълнителни сензора по два мегапиксела всеки.
В допълнение към основния модул, Mi 10 Pro има 20-мегапикселов широкоъгълен обектив и два телеобектива с 12 и 8 мегапиксела с 50X цифрово увеличение.
Разликите всъщност се свеждат до капацитета на батерията и количеството вътрешна флаш памет.
Mi 10 притежава 256 GB флаш памет и батерия с капацитет 4780 mAh, а в Mi 10 Pro има 512 GB флаш памет и батерия с малко по-нисък капацитет от 4500 mAh.
Има някои разлики във функциите на камерата (например по-старият модел поддържа запис на видео с честота от 960 fps), но те не са фундаментални.
Иначе тези модели са братя близнаци.
В допълнение към хардуера, операционната система Android 10. отговаря за работата на новите водещи модели.
Разбира се, освен Android, е инсталиран и собствен софтуер. Най-вероятно това е MIUI 11, който ще бъде актуализиран автоматично с излизането на нови версии.

Веднага след обявяването на водещите смартфони Xiaomi Mi 10 и Xiaomi Mi 10 Pro, започна истинското приемане на предварителните поръчки, което завърши почти мигновено.
Каква беше разликата между днешното приемане на предварителни поръчки и активността, която се проявява на китайската платформа за търговия JD.com, както и на Tmall и Xiaomi Mall през последните няколко дни?
Преди това потребителите само проявяваха интерес към предстоящите да излязат смартфони, но в същото време извършването на депозит или предплащане за Xiaomi Mi 10 не се изискваше.
Това беше направено с цел да се подгрее интереса и да се съберат статистики, според които над 3,6 милиона души изразиха желание да закупят от новите флагмани на компанията.

Коментари

Няма коментари за тази публикация

Коментирай

Трябва да сте логнат, за да коментирате