Първия полицай с изкуствен интелект застъпва на служба в Нова Зеландия

От следващия понеделник нов офицер на име Ела ще започне да среща посетители в централата на Националната полиция в Уелингтън, Нова Зеландия.

Новини
17. Feb 2020
1066 преглеждания
Първия полицай с изкуствен интелект застъпва на служба в Нова Зеландия

Тя е изкуствен интелект, специално създаден за нуждите на полицейския контрол на местните ИТ компании Intela AI и Soul Machines.
Ела няма тяло, не знае как да патрулира по улиците, но е безкрайно търпелива и дружелюбна към събеседниците си.

През следващите три месеца уменията на Ела ще бъдат тествани в реално време с реални посетители, служители и посетители в полицейските централи.
 ИИ има само функции на консултант, но ще се изисква да събира статистически данни за поведението на хората, с които взаимодейства.
 Това ще й позволи да работи по-добре с тях в бъдеще.

Ела е обучена да води директен диалог с посетителите, използвайки не само синтезирана реч, но и изражения на лицето, език на тялото, емоционални изражения.
 ИИ  чете същата информация от събеседника си, научава се да я разбира, разбира същността на проблема, за да даде по-точен отговор.
Тя може да дава съвети за основните полицейски служби, да се свърже с аварийните служби, просто да слуша тези, които искат да докладват за нещо.

Полицията подчерта, че ИИ не предоставя конкретно достъп до правна информация, лична информация и много други видове знания - Ела е високоспециализиран служител, който трябва да изпълнява точно определен набор от задачи.

Коментари

Няма коментари за тази публикация

Коментирай

Трябва да сте логнат, за да коментирате